Hírek légitársaság és Légitársaságok témában

Sólyom Hungarian Airways – az új magyar légitársaság?

Sólyom Hungarian Airways – az új magyar légitársaság?

Sólyom Hungarian Airways, azaz az új magyar nemzeti légitársaság, melyről bő egy hete cikkezik már nem csak a magyar, de már a külföldi média is. De miről is van szó? Kik alapítják? Mennyire lesz magyar? Honnan lesz rá pénz? Mennyire komoly ez most? Vagy ez is csak egy újabb sikertelen… Tovább: Sólyom Hungarian Airways – az új magyar légitársaság?»

KLM – Holland királyi légitársaság

KLM – Holland királyi légitársaság

A KLM Hollandi nemzeti légitársasága, az Air France-KLM csoport tagja, melynek központja Hollandia fővárosa: Amszterdam, bázisa az Amszterdami Repülőtér, a Schipol Airport. A KLM (hollandul: Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V.) jelentése Holland Királyi Légitársaság; mind személyi, mind cargo (teher) forgalmat is bonyolít. A világ legrégebbi légitársaságáról beszélünk, mely megszakítás nélkül ugyan… Tovább: KLM – Holland királyi légitársaság»

Air France légitársaság – a francia óriás

Air France légitársaság – a francia óriás

Az Air France légitársaság Európa egyik legnagyobb légi fuvarozó cége, 1933-ban lett alapítva, Franciaországban, központja Észak-Párizsban található, a SkyTeam légi szövetség egyik alapító tagja, a globális Air France – KLM csoport leányvállalata. Gépeik száma 249, ebből a legkisebb géptől az óriásgépekig minden típus megtalálható, melyek közül az Airbus jelentősen dominál.  Törzs… Tovább: Air France légitársaság – a francia óriás»

Olcsó légitársaság

Olcsó légitársaság

Olcsó légitársaság jegyeit főleg online, az interneten foglalhatjuk le, internetes fizetéssel. Olcsó légitársaságnak napjainkban a diszkont légitársaságok számítanak. Ezekkel Európán belül akár 100 euró alatti áron is repülhetünk, azonban vizsgázni kell, mert diszkont légitársaság esetében maga a jegyár kerül csak ennyibe, a bőrönd díj, foglalási díj, elsőbbségi beszállás díja, stb…. Tovább: Olcsó légitársaság»

Hagyományos légitársaság jellemzői

Hagyományos légitársaság jellemzői

Hagyományos légitársaság fogalma régóta létezik, mégis Magyarországon akkor erősödött fel a jelentősége, amikor a diszkont légitársaságok megjelentek, ugyanis azok mellett minőségi és némi funkcionális differencia is megmutatkozott. Nemzeti légitársaságok a kereskedelmi repülés elterjedésekor lettek alapítva, amikor különböző országok államilag határoztak saját légitársaság alapításáról. Ezek a légitársaságok profiljukban „nemzeti jelleget” hordoznak,… Tovább: Hagyományos légitársaság jellemzői»

A legjobb légitársaság

A legjobb légitársaság

A legjobb légitársaság kifejezés többfélképpen is értelmezhető, attól függ milyen szempontokat értékelünk. Vizsgálhatjuk, hogy mennyire kényelmes a repülő, milyen a kiszolgálás, mennyire udvarias a személyzet, milyen úti célokat szolgál ki, elég-e a desztinációk száma, jók-e a csatlakozási lehetőségek, stb. Létezik magyarországi, európai és nemzetközi megmérettetés is. 2012-es évben az abszolút győztes… Tovább: A legjobb légitársaság»

Légitársaságok 2013