0

Air France légitársaság – a francia óriás

Az Air France légitársaság Európa egyik legnagyobb légi fuvarozó cége, 1933-ban lett alapítva, Franciaországban, központja Észak-Párizsban található, a SkyTeam légi szövetség egyik alapító tagja, a globális Air France – KLM csoport leányvállalata. Gépeik száma 249, ebből a legkisebb géptől az óriásgépekig minden típus megtalálható, melyek közül az Airbus jelentősen dominál.  Törzs utas programja a Flying Blue.

Az Air France légitársaságnak két fő bázisreptere van, az egyik a Paris Charles de Gaulle Airport (vagy Roissy Airport) a másik a Paris Orly Airport. Ezeken felül, Franciaországon belüli másodlagos központjuk a lyoni Lyon–Saint Exupéry Airport, a marseillesi Marseille Provence Airport, a touloussei Toulouse–Blagnac Airport, és a nicei Nice Côte d’Azur Airport.

Budapestre főleg, ezzel az Airbus típusú géppel közlekednek.

Budapestre főleg, ezzel az Airbus típusú géppel közlekednek.

A felsorolt repterek közül a magyarországi Budapest Airport-ra, a az Air France légitársaság a párizsi Charles de Gaulle Airport-ra, illetve a lyoni Saint Exupéry Airport-ra szállítja az utasokat. Párizs a magyarok körében mindig is nagyon kedvelt úti cél volt, az Air France z egyik legrégebben szolgáló légitársaság a Budapest Repülőtéren.

Az Air France Budapestről két osztályos elrendezésű gépekkel szállítja utasait a két francia desztinációra, az economy-, és a business class-okon. Európán kívülre, a transzkontinentális járataira elérhetővé teszi a First Class jegyek vásárlását is, mely desztinációkat, nagy, széles törzsű repülőgépekkel repüli, mely akár a nagy Boeing 747 Jumbo Jet is lehet, vagy az Airbus óriásgépe, a teljesen kétszintes Airbus A380-as is.

  
Iktatva: Business class, Economy class, Economy upgrade, First class, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013