0

Az izraeli légitársaság – út Tel Avivba

Izraelbe Budapestről a legegyszerűbben Izrael nemzeti légitársaságával, az EL AL-lal lehet repülni. Az EL AL 1948-ban lett alapítva, székhelye és bázisa a Tel Aviv Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren van. Flottája kizárólag 39 darab Boeing típusokból áll, egészen a legkisebb 737-től a 747-es Jumbo Jet-ig.  Budapestre naponta legalább egyszer jár, nyári napokon van, hogy szélestörzső Boeing 767-essel akár kétszer is, vagy akár a 747-essel érkezik és indul.

Az út Tel Avivba nagyjából 3-3,5 óra, a fedélzeten nagyon finom ebédet vagy vacsorát osztanak desszerttel. Az EL AL a világ egyik legbiztonságosabb, de egyben legveszélyeztetettebb légitársasága is, ezért minden úton check-in előtt egy biztonsági interjún kell részt venni. Ennek a célja, hogy a gyanús személyeket kiszúrják.

Tel Aviv felhőkarcolói

Tel Aviv felhőkarcolói

Néha nem csak az EL AL, hanem az EL AL leányvállalata, a Sun d’Or is reptet Izraelbe Budapestről utasokat. HA az EL AL weboldalán foglalunk, akkor nem csak Tal Avivba, hanem Eilatra is foglalhatunk repülőjegyet, szinte csekélység amennyivel többe kerül, és a Ben Gurion Repülőtéren kell átszállni, az út nagyjából 30-40 perc csak.

Magyarországról charter légi forgalmat üzemeltet még az izraeli Arkia és néha az Israir is. Ezen légitársaságoknál nem lehet repülőjegyet foglalni, csak ha utazási irodában veszünk egy izraeli utazást csomagárban, akkor benne van a repülőjegy értéke is, mely utat a két légitársaság közül teljesíthet az egyik.

  
Iktatva: Business class, Charter légitársaságok, Economy class, Economy upgrade, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013