0

Biztonságos légitársaságok

Biztonságos légitársaságok közül gyakorlatilag felesleges kiemelni egyet is, hiszen, minden légitársaság biztonságos, kivéve azokat, melyek a „nem biztonságos légitársaság” listának a tagjai. Nagyon szigorú IATA (International Air Transport Association, azaz a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) és ICAO (International Civil Aviation Organization, azaz a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) szabályoknak kell tartósan megfelelniük.

Ezeken kívül mind az USA, mind az Európai Unió légügyi hivatalainak is meg kell felelni. Az a légitársaság, amely nem felel meg az előírásoknak, az nem repülhet be az Európai Unió légterébe sem. Ilyen például az Észak-Koreai Air Koryo. Biztonságos légitársaság üzemeltetése rengeteg odafigyeléssel jár, nagyon sokat kell rá költeni és precízen kell minden gép körüli teendőt végeznie a szakembereknek, legyen az a pilóta, vagy a karbantartó, hiszen a legkisebb oda nem figyelés is akár végzetes lehet.

A felhők között is biztonságban

A felhők között is biztonságban

Jelenleg a legbiztonságosabb légitársaságok között van az amerikai Delta Airlines, Southwest Airlines, Nortwest Airlines, American Airlines, a német Lufthansa, az osztrák Austrian Airlines, az ír diszkont légitársaság, a Ryanair, az Egyesült Arab Emirátusok-beli Emirates és az Air Canada. Továbbá olyan légitársaság is létezik, melynél alapítás óta nem volt halálos légi baleset, ilyen a Hawaiian Airlines és az izraeli Arkia Israel Airlines is.

Biztonságos légitársaság nem csak azért mondható biztonságosnak, mert nem volt még balesete, vagy nem volt még halálos áldozattal járó incidense. Hiszen előfordulhat több olyan külső, a légitársaság működésétől független esemény is, mely esetlegesen katasztrófát idéz elő, elég ha csak az időjárásra, vagy terrortámadásra gondolunk.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013