1

Charter légitársaságok

A charter légitársaság egy olyan nem menetrend szerinti légi fuvarozó társaság, mely kizárólag személyszállítási céllal lett alapítva. Ezen társaságok repülőgépeit legtöbbször az utazási irodák bérlik ki és töltik meg utasokkal, hogy általában egy nyaralóövezet városába, szigetére repítse az utasokat, főként üdülési céllal.

A charter légitársaság gépeit természetesen nem csupán utazási irodák bérelhetik ki, hanem magánszemélyek, oktatási intézmények, egyéb intézmények, vagy különböző országok kormányai is. A megrendelő mondja meg, hogy a repülőgép belsejét hogyan székezzék fel, hányat és milyen típust alkalmazzanak belőlük. Természetesen az adott úgy jegyárait nagyban befolyásolja ez is.

Charterrel főleg nyaralók utaznak

Charterrel főleg nyaralók utaznak

A legelterjedtebb, hogy egyféle székezést használnak, és általában a legolcsóbb economy-típusú székezéssel látják el az egész repülőgépet. A fedélzeten általában jár az étkezés és a hagyományos légitársasághoz hasonló ellátás. A charter légitársaság gépeire nekünk jegyet foglalni külön nem lehet, csak utazási irodákban, utazási irodák ügynökein keresztül lehet. Ritka esetben kísérleti jelleggel azonban néhány charter légitársaság lehetővé teszi, hogy mi foglaljuk le a helyünket.

Két féle charter üzemeltetést lehet megkülönböztetni, az egyik egy a kifejezetten charter légitársasággal való szerződéskötés, a másik, hogy egy –általában- hagyományos légitársaság gépét bérli ki a bérlő az adott desztinációra való eljutáshoz. Ilyen légitársaság volt anno a Malév is, mely „charter services” felirattal látta el azon gépeit, melyekkel charter-típusú utazásokat szolgált ki.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Légitársaságok Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Charter légitársaságok"

  1. Ujhelyi Sandorne szerint:

    Tisztelt ügyintéző !

    Érdeklődöm hogy 2013.07.19 és 2013.08.02 van-e charter járat Tenerife -re? Hogy van az indulás es mennyibe kerül a jegy ara?

    Köszönettel: Ujhelyi Sandorne

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013