0

Európai légitársaságok

Európai légitársaságok tagjai között számos típusú repülőgép és több féle típusú légitársaság üzemel. Főleg hagyományos légitársaságok üzemelnek, de egyre több a diszkont (népszerű nevükön fapados) légitársaság is, sőt, egyre több hagyományos társaság megy csődbe a fapadosok térhódítása miatt. Évente több tízmillió utas repül velük, nívósak és biztonságosak.

Az európai légitársaságok közül a Lufthansa Group a legnagyobb, mely tartalmazza a Lufthansa-t, a Brussels Airlines-t, az Austrian Airlines-t és a Swiss International Airlines-t. Másik nagy csoport az AIG Group, mely a British Airways-t és a spanyol Iberia-t birtokolja. Több száz géppel rendelkeznek, és a legtöbb európai és transzkontinentális utat ezek teljesítik.

A Lufthansa Group a legnagyobb

A Lufthansa Group a legnagyobb

Európai légitársaságok természetesen nem csak Európába, de a világ minden pontjába reptetnek légi utasokat. A legnagyobb átszálló repterekről, a frankfurti, a londoni, az amszterdami, a párizsi és a müncheniről lehet átszállás nélkül ezekre a desztinációkra repülni. Tehát Budapestről indulva legalább egyszer át kell szállnunk odáig. Európán belül viszonylag olcsón lehet utazni, fontos szabály, hogy minél előbb foglalunk le egy repülőjegyet, annál olcsóbb lesz.

Érdemes ezért 2-3 hónappal utazás előtt megvenni azt, mert ha adott esetben másnap repülnénk, akkor a légitársaságok a legmagasabb díjat számolják fel, ami akár tízszerese is lehet annak a jegyárnak, mint amit jó előre már lefoglaltunk. Érdemes online foglalni, mert utazási irodában egy plusz irodai kezelési költséget is felszámolnak, ami általában jegyenként 10 USD körül szokott alakulni.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok, Olcsó légitársaságok Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013