0

Légitársaságok Debrecenben

Légitársaságok Debrecenben már régóta járnak, azonban a 2000-es évek eleji és folyamatos átfogó fejlesztésnek köszönhetően egyre csak nő a számuk. Charter, azaz nem menetrendszerű légiközlekedést viszonylag régóta bonyolít a Debreceni Repülőtér, főleg nyáron, a turisták által leginkább kedvelt nyaralóhelyi desztinációkra.

2012 egy nagyon fontos év a reptér életében, hiszen nyáron beindult az első menetrend szerinti légiközlekedés Debrecen és London-Luton repülőtere között, méghozzá a WizzAir jóvoltából. A WizzAir látva a járat hasznosságát és sikerét, beindította a Hollandiába tartó menetrend szerinti eindhoveni -, valamint a Németországba repülő dortmundi járatot. jelenleg a WizzAir ezekre a desztinációkra repül folyamatosan Debrecenből.

Debrecenből könnyebben elérhetőek a népszerű nyaralóhelyek

Debrecenből könnyebben elérhetőek a népszerű nyaralóhelyek

Rövid ideig Milánó is elérhető volt a cívis városból, azonban a járat kihasználatlansága nem indokolta a további üzemeltetést az olasz városba. Nem menetrend szerinti, charter forgalmat azonban több légitársaság is repül. A német Germania légitársaság Dortmundba, és Lipcsébe (valamint Erfurtba és Berlinbe), is szállít Debrecenből utasokat, viszont nem kizárólag csak a nyár folyamán a turista szezonban.

A kifejezetten nyári charter légitársaságok a Travel Service az egyiptomi Hurghadaba, a Syphax Airlines a tunéziai Monastirba, a török Tailwind Airlines Antalyába, valamint a bolgár Bulgarian Air Charter az igen népszerű Burgasba. A Debreceni Repülőtér éves utasforgalma ugrásszerűen nő, ezen utasoknak tehát nem kell már 200km-ert megtenni a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, hiszen autóval és busszal pár perc alatt odaérhetnek a saját repülőterükre.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok, Olcsó légitársaságok Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013