0

Légitársaságok Magyarországról

Légitársaságok Magyarországról lista számos, több mint 30 légitársaság szerepelteti magát, jelenleg egészen pontosan 35. Ezeken felül további 14 légitársaság szezonálisan, főleg nyárra indít be néhány járatot a nyaralók számára. Ezen számok tartalmazzák a hagyományos, nemzeti légitársaságokat és a diszkont légitársaságokat is.

Magyarországról induló légitársaságok kiszolgálják Európa szinten minden szegletét, Észak-Afrikát, és a Közel-Kelet néhány pontját. Sajnos a Malév csődjével az amerikai, kanadai, és kínai hosszú távú járatok leálltak, mert már nem voltak rentábilisak, mivel a Malév, mint felhordó légitársaság megszűnt. Európa fő csatlakozási pontjaira azonban el lehet jutni, onnan pedig a világ minden pontjára elrepülhetünk.

Jelenleg a WizzAir a legnagyobb

Jelenleg a WizzAir a legnagyobb

Jelenleg a legnagyobb légitársaság a WizzAir és a Ryanir, azonban a nemzeti légitársaságok Magyarországon többségben vannak. A legnagyobb forgalom toronymagasan a Budapest-London útvonalon van, heti 74 indulással, vagyis naponta több mint 10 járat indul a brit fővárosba, ezt négy légitársaság szolgálja ki. A második helyezett Brüsszel, heti 39, és Frankfurt, heti 38 járattal.

Légitársaságok Magyarországon nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Sármelléken, Pécsett és Győrött is megfordulnak. A budapestié a legnagyobb forgalom, debreceni és sármelléki repülőterekről diszkont és charter légitársaságok, a pécsi repülőtérről charter légitársaságok teljesítenek járatokat. Győrből szinte csak üzleti utasok érkeznek magángépekkel. Összeggégében elmondható, hogy minél jobban teljesít a gazdaság, annál több fizetőképes utas fog, több légitársaságot Magyarországra vonzani, hogy igényeiket kiszolgálja.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok, Olcsó légitársaságok Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013