0

Légitársaságok Párizsba

Légitársaságok Párizsba Budapestről naponta többször is közlekednek, azonban a Malév leállása óra kizárólag az Air France és az easyJet van versenybe a francia fővárosba utazni vágyók kegyeiért. Egy átlagos napon 4-5 járatot teljesít a két légitársaság Párizsba. Az út általában körülbelül két órát vesz igénybe.

Mind az Air France, mind az easyJet a legnagyobb párizsi repülőtérre, a Charles de Gaulle nemzetközi repülőtérre érkezik és onnét is indul vissza a budapesti repülőtérre. Az easyJet mint diszkont légitársaság általában olcsóbb áron tud minket Párizsba fuvarozni, de a jegy vásárlásánál oda kell figyelni arra, hogy ha sok csomaggal, bőrönddel utazunk, és nem időben foglaljuk le a jegyet, akkor bizony az Air France jegyeinek árával találhatjuk könnyen szembe magunkat.

Az Air France esetében több osztály közül választhatunk

Az Air France esetében több osztály közül választhatunk

 Az easyJet egyosztályos, economy, az Air France több osztályos elrendezésű repülőgépeket üzemeltet. Az Air France esetében létezik a legolcsóbb, standard, vagy economy nevezetű jegyár, illetve üzleti (business class) típus is. Ez a kettő jellemző csak Európán belül. Az légitársaság trankontinentális járatain nemcsak economy, de business és first class , azaz első osztályú jegy is foglalható.

A business class általában a standard jegyár kétszerese, az első osztály a 6-7 szerese is lehet. Budapest-Párizs viszonylatban, ha időben lefoglaljuk a jegyet (2-3 hónappal utazás előtt), akkor az easyJet esetében körülbelül 40-50 ezer forintos árra, az Air France esetében ennek nagyjából másfélszeresére kell számítani retúr foglalás esetében.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok, Olcsó légitársaságok Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013