0

Magyar légitársaságok

Magyar légitársaságok a Malév megszűntével is maradtak, azonban Magyarország a 2012-ben bekövetkezett Malév leállását követően nemzeti légitársaság nélkül maradt, amely egyben azt is jelenti, hogy hagyományos magyar légitársaság jelenleg nincs. Magyar légitársaság a WizzAir, mely jelenleg a legnagyobb magyar légiközlekedési vállalat, a maga 43 gépes flottájával.

A WizzAir 33 ország 93 városába szállítja az utasait, melynek igen nagy részét Budapestről is szállítja. A WizzAir egy diszkont típusú légitársaság, mely viszonylag alacsony árokkal repül és rengeteg opcionális költekezési lehetőséget kínál. Ilyen például a nagybőrönd, vagy a kézipoggyász díja. Diszkont légitársaság lévén nincs ingyenes fedélzeti ellátás, azaz ételt és italt a gépen vásárolhatunk magunknak készpénzzel vagy bankkártyával.

A Malév után csak diszkont és charter légitársaságok maradtak Magyarországon

A Malév után csak diszkont és charter légitársaságok maradtak Magyarországon

Magyar légitársaság még a Budapest Aircaft Sercive is, vagy röviden csak BASe. Kevesen hallottak eddig róluk, pedig, nem csak Budapestről, hanem vidéki (pécsi, győri, debreceni) repülőterekről is szállítják főleg nyaralóhelyekre a turistákat. Ez egy charter légitársaság, azaz nem menetrend szerinti légitársaság, hanem bérelhető.

Bérlés esetében általában utazási irodák, magánszemélyek, vagy különböző intézmények jelentkeznek értük. A másik magyar charter légitársaság a CityLine Hungary, melynek flottáját és személyzetét szintén bérelni lehet egy bizonyos desztinációra. Egy harmadik magyar charter légitársaság is létezik még, méghozzá a Travel Service Hungary, mely a cseh Travel Service leányvállalata. Ők talán a legismertebb magyar charter fuvarozók, nagyon sok nyaralóhelyre repülhetünk velük Budapestről.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok, Olcsó légitársaságok Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013