0

Sólyom Hungarian Airways – az új magyar légitársaság?

Sólyom Hungarian Airways, azaz az új magyar nemzeti légitársaság, melyről bő egy hete cikkezik már nem csak a magyar, de már a külföldi média is. De miről is van szó? Kik alapítják? Mennyire lesz magyar? Honnan lesz rá pénz? Mennyire komoly ez most? Vagy ez is csak egy újabb sikertelen próbálkozás?

Az, hogy sikertelen-e vagy nem, az maximum néhány héten vagy napon belül ki fog derülni. Sajtóértesülések szerint az új légitársaság indulását már bármelyik órában bejelenthetik. A Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH), már folyik az engedélyeztetés, és ez valószínűsíti, hogy a IATA-nál (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) és az ICAO-nál (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) is engedélyeztetnek már.

Vajon mikor szólítják először a toronyból a Sólyom Airlinest?

Vajon mikor szólítják először a toronyból a Sólyom Airlinest?

Az új légitársaság nem fapados szegmensben, hanem hagyományos, vagy prémium kategóriában kíván indulni, méghozzá 100%-ban külföldi (közel keleti arab) befektetők euro milliárdjaiból. Kezdetben 6 gépes flottájuk lenne, melyet 2017-re 50-re fejlesztenének fel, mely elég grandiózus növekedési ütemet jelez előre. Szembe mennének a mai trenddel, mely inkább szűkíti a hagyományos szegmenst, és tágítja a fapados, diszkont kategóriát az utasok számára.

Hamar ki fog derülni, hogy az új kezdeményezés menyire komoly, hiszen a régebbi kezdeményezések, mint a Malév Express újra felállítása, a Blue Nose Airlines vagy a Hungarian World Airways mind kudarcba fulladt a pénz hiányában. Itt, a Sólyom Hungarian Airways-nél viszont eléggé eltökéltnek tűnik a vezetés, sőt, még mára ígérték a 6 gép lízingszerződésének aláírását, és közölték: ebből a három rögtön megfestett gép át is fog húzni a Duna felett Augusztus 20-án.

 

  
Iktatva: Business class, First class, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013