0

Spanyol légitársaságok

Spanyol légitársaságok közül már egyik sem jár Budapestre, főleg azóta, hogy a Malév felfüggesztette a működését. Ettől függetlenül más légitársaságokkal el lehet jutni Budapestről Spanyolországba. A legnagyobb spanyol légitársaság az ország nemzeti légitársasága, az Iberia, mely 83 darab repülőgéppel rendelkezik, a legkisebb Airbus A319-től, a legnagyobb Airbus A340-ig.

A Iberia belföldi járatai mellett főleg Európába kínál számos desztinációt, de repül az Amerikai Egyesült Államokba is Bostonba, Chicagóba, Los Angelesbe, Miamiba és New York City-be is. Dél-Amerikai úti céljuk a brazíliai Rio de Janeiro és Sao Paolo, valamint kolumbiai Bogotába, az argentínai Buenos Airesbe is. A második legnagyobb spanyol légitársaság a Vueling Airlines, mely szintén csak Airbus típusú repülőgépeket használ.

Kilátás a Vueling egyik járatáról

Kilátás a Vueling egyik járatáról

A Vueling Airlines-nak is főleg Európán belüli járatai vannak csak, legmesszebbre Spanyolországból az izraeli Tel Avivba és a libanoni Bejrútba repülnek, valamint az oroszországi Moszkvába és Szent-Pétervárra. A harmadik legnagyobb spanyolországi légitársaság a Magyarországon is jól ismert Air Europa, régen sokat jártak a Ferihegyi Repülőtérre. 43 darab repülőgépükkel Európán kívül Dél-Amerikába, Közép-, és Dél-Amerikába is repülnek.

Az Iberia leányvállalata az Air Nostrum, vagy csak Iberia Regional főleg spanyol, beföldi úti célokra repül, de a környező országokba, Marokkóba, Franciaországba, Olaszországba, Görögországba és Portugáliába is szállítja a turistákat. A 4 darab Boeing 747 Jumbo Jettel rendelkező Pullmantur Air egy kerek 10 éve létrehozott légitársaság, mely szinte a világ minden tájára repteti az utasokat. A Volotea pedig a legújabb spanyol légitársaság, 2012-ben alakult, és főleg az Iberia Regionalnak lehet a konkurenciája.

  
Iktatva: Charter légitársaságok, Fapados légitársaságok, Hagyományos légitársaságok, Légitársaságok, Nemzeti légitársaságok, Olcsó légitársaságok Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Légitársaságok 2013